Paljonko puukot maksavat?

Käsin taottu, ikiaikaisin menetelmin valmistettu puukko  on huipputuote kaikilta ominaisuuksiltaan. Puukkojen ja veitsien korkea laatu, hyvät teräominaisuudet ja kaunis muoto syntyvät vuosien pitkäjänteisen harjoittelun tuloksena. Oikein pidettyinä puukot ovat erittäin pitkäikäisiä ja niihin syntyy  kaunis patina käytön myötä. Puukot ja veitset ovat ensisijaisesti käyttöesineitä, eikä niitä ole tarkoitettu vain vitriiniin pölyttymään.

Puukot ovat aitoa käsityötä alusta loppuun saakka. Tuppi on käsin ommeltu, muotoiltu, kuvioitu ja värjätty. Ohessa on muutamia hintaesimerkkejä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Tommi-puukot alk. 300 €
Eräveitsi 400 €
Nysä 260 €
Kokemäen puukko 280€

Huolto-ohjeet

Puukon ja veitsen terä on käsin taottua hiiliterästä. Se pysyy kunnossa kun se puhdistetaan ja kuivataan käytön jälkeen.

Kahva on puumateriaalia, jonka voi tarvittaessa öljytä pellavaöljyllä tai vastaavalla puunhoitoöljyllä. Konepesu on ehdottoman kiellettyä!

Teroitus

Teroitus suoritetaan vesihionnalla. Aseta hiomakivi terän lappeen suuntaisesti, liippaa edestakaisilla liikkeillä kunnes teränsuun vastakkaiselle puolelle syntyy kierre. Toista menetelmä toiselle puolelle ja lopuksi poista syntynyt kierre. Katso kuvalliset ohjeet täältä.

Lue lisää puukoista ja niiden hoidosta Puukkotieto-sivulta.

Vuosihuolto

Jos haluat puukon vuosihuoltoon, ota yhteyttä ja lähetä se takaisin tekijälle.