Seppä Mikko Inkeroinen

Puukkoseppä Mikko InkeroinenPuukkoseppä Mikko Inkeroinen valmistaa puukkoja ikiaikaisilla menetelmillä perinnemalleista damaskusteräisiin metsästysveitsiin. Tunnusomaista Inkeroisen puukoissa on hillityt linjat, luonnonmateriaalien käyttö kahvoissa ja hiiliteräksistä taotut terät. Puukkojen tupet on valmistettu naudan parkkinahkasta. Inkeroisen puukoissa yhdistyy kaunis muotokieli, hyvä käytettävyys ja korkea laatu.

Mikolla  on yli 10 vuoden kokemus puukkojen valmistuksesta. Puukkojen lisäksi hän takoo raudasta erilaisia koriste- ja käyttöesineitä, kuten kynttilänjalkoja ja tulenkohennusvälineitä. Työt ovat saavuttaneet useita SM-palkintosijoja puukkokilpailuissa. Yritys Puukkoseppä Mikko Inkeroinen on perustettu vuonna 2008. Koulutukseltaan Mikko on metalliartesaani.

Veitsien valmistus on kiehtova sekoitus muodon tutkielmaa ja tinkimätöntä käsityötaitoa.

Damaskus-veitsien taonnan Mikko on oppinut ranskalaiselta veitsentekijämestarilta Jean-Jose Tritziltä. Vuonna 2006 Mikko oli Hampurissa, Saksassa Jean-Josen pajalla opissa.

Puukkoja ja muita Mikon valmistamia tuotteita voi tiedustella suoraan häneltä itseltään ottamalla yhteyttä palautelomakkeen avulla. Mikko myös myy tuotteita messuilla Suomessa ja Saksassa.

Faktaa Mikosta

ALOITTI PUUKKOJEN
VALMISTUKSEN

Vuonna 1997

KOULUTUS
Metalliartesaani, 2006
Puukkoseppäkisälli,2012
Puukkoseppämestari, 2018

DAMASKUS TAONNAN OPIT
Jean-Jose Tritzin paja,
Hampuri, Saksa, 2006

PERUSTI YRITYKSEN
Vuonna 2008

PALKINNOT
Useita SM-palkintosijoja puukkokilpailuissa,
5 kultaista.