Keittiöveitset

Ruuanlaitto ja kokkaus kotona ovat kasvava trendi, johon panostetaan tänä päivänä enenevässä määrin. Kotikokkaus ymmärretään nykyään muunakin kuin pizzan lämmittämisenä mikrossa ja nopeana tankkaushetkenä työpäivän päätteeksi. Ruuanlaitto hitaasti ja huolella on päivän kohokohta, jossa hermot lepäävät. Harrastelijat ja intohimoiset ruuanlaittajat panostavat keittiöihinsä paljon ja haluavat välineiden olevan huippulaatua. Miksipä siis tyytyisit veitsienkään kohdalla keskinkertaiseen, kun huippulaatua on saatavilla.

Mikon valmistamat keittiöveitset ovat leikkuukyvyltään ja muotoilultaan ensiluokkaisia. Veitset on valmistettu käsin taotusta hiiliteräksestä ja niissä käytetyt luonnonmateriaalit yhdistyvät japanilaiseen tyyliin. Kahva on puumateriaalista, kuten visakoivusta, mustatammesta tai tuohesta ja se pintakäsitellään pellavaöljyllä. Veitsen kotelo on tehty koivusta ja siinä on lukitustappi.

Kuvia keittiöveitsistä löytyy galleriasta. Lisätietoa saat Mikolta.

Huolto-ohjeet

Puukon ja veitsen terä on käsin taottua hiiliterästä. Se pysyy kunnossa kun se puhdistetaan ja kuivataan käytön jälkeen.

Kahva on puumateriaalia, jonka voi tarvittaessa öljytä pellavaöljyllä tai vastaavalla puunhoitoöljyllä. Konepesu on ehdottoman kiellettyä!

Teroitus

Teroitus suoritetaan vesihionnalla. Aseta hiomakivi terän lappeen suuntaisesti, liippaa edestakaisilla liikkeillä kunnes teränsuun vastakkaiselle puolelle syntyy kierre. Toista menetelmä toiselle puolelle ja lopuksi poista syntynyt kierre. Katso kuvalliset ohjeet täältä.

Lue lisää puukoista ja niiden hoidosta Puukkotieto-sivulta.

Vuosihuolto

Jos haluat puukon vuosihuoltoon, ota yhteyttä ja lähetä se takaisin tekijälle.